fredag 29 mars 2013

WS vs WS

Så här olika kan det tydligen bli. Den övre herren är min "egna" stam som har sitt ursprung i bortgallrade hanar från Klaus wiener smaragd dubbelsvärd ev. med lite nytt blod inkorsat från Gernots wiener smaragd. Han är också purple body vilket ger ett lila skimmer över större delen av kroppen, lite på bekostnad av det gröna som inte är så tydligt. Jag tycker särskilt om de flerfärgade svärdet med tillhörande ryggfena. Noterbart är att de röda fläckarna går mer i orangerosa.

Den undre herrens pappa är Gävle rubinhanen jag hittade hos Björn för en tid sedan. Mamma är saddleback endlerhybrider från Bjarne. Av någon anledning har han fått en mer omfattande rödprickighet som även täcker en del av magen. Färgen är dessutom riktigt knallröd. Svärd och ryggfena har fått en lite mesigare gul färg. Hanen bör dessutom hellblau heterozygot vilket jag inte ser som en fördel i en rödprickig stam.

Den första hanen går med en exakt likadan bror och tre röda dubbelsvärdshonor från Björn. Min förhoppning är här att göra en ny Gävle rubinstam, denna gång helt utan hellblau. Den rödprickiga hanen går med vanliga wiener smaragdhonor med en förhoppning om att skapa en färggladare wiener smaragdstam som även är utfärgad på magen. Jag har ytterligare en wienerlinje där jag korsar in lutino.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar